пʼятниця, 26 листопада 2010 19:37

Прийняття України в НАТО зруйнує Європу - Медведєв

Прийняття України в НАТО зруйнує Європу - Медведєв

Інтеграція України в НАТО руйнує простір безпеки у Європі.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв під час спільної прес-конференції з президентом України Віктором Януковичем

"Безумовно, відносини між нашими країнами залежать від того, в яких альянсах ми беремо участь. У нас завжди була проста позиція з приводу участі України в Північноатлантичному альянсі - ми вважаємо, що це руйнує простір безпеки в Європі", - підкреслив Медведєв.

Він також нагадав, що Росія завжди говорила про те, що для неї це принципове питання. На його думку, позаблоковий статус України є абсолютно виправданим. При цьому він нагадав, що про це він сказав під час виступу на саміті Росія-НАТО в Лісабоні.

У свою чергу, президент України Віктор Янукович заявив, що позаблоковий статус України істотно вплинув на ситуацію в євразійському просторі.

"Упевнений, що позиція України, яка прийнята у відповідному законі, про те, що Україна є позаблоковою державою, значно вплинула на ситуацію на євразійському просторі і впевнений в тому, що вплинула на позицію Росії в цьому питанні", - сказав глава держави.

Він підкреслив, що весь світ модернізується, і Росія також іде по шляху створення єдиного економічного простору з Європою. І "це ніяк не суперечить тим інтеграційним процесам, які сьогодні є в України з Росією, вони тільки розширюють наші можливості".

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Прийняття України в НАТО зруйнує Європу - Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі