четвер, 01 травня 2008 16:02

Прихильники КПУ "привітали" Ющенка і Тимошенко плакатами (ФОТО)
11

Близько 4 тис. прихильників Комуністичної і Прогресивної соціалістичної партій пройшли маршем від пам"ятника Леніну до Європейської площі з нагоди 1 Травня.

Захід розпочався близько 10:00 покладанням квітів лідерами КПУ Петром Симоненком та ПСПУ Наталією Вітренко до пам"ятника Леніну.

Після цього учасники акції пройшлися парадом по Хрещатику до Європейської площі. При цьому вони тримали прапори із символікою КПУ та ПСПУ, транспаранти з гаслами Мир. Праця. Травень, Соціалізм - майбутнє людства, 1 Травня - міжнародний день солідарності трудящих.

Після цього присутні провели мітинг на Європейській площі біля Українського дому, на якому виступили представники КПУ й ПСПУ.

Соціалістична партія у ході комуністів і ПСПУ не брала участі. Соціалісти на чолі з лідером СПУ Олександром Морозом провели у Києві свій власний мітинг - на Майдані Незалежності.

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко застеріг від передчасних висновків у зв"язку із проведенням мітингу Соцпартії в Києві окремо від КПУ й закликав до об"єднання.

На його думку, те, що представники СПУ прийшли на мітинг КПУ й привітали його учасників, свідчить про те, що соціалісти поділяють ідеї, погляди й позицію комуністів.

"У цій ситуації це ні про що не каже із точки зору того, що намагаються представити. Я думаю, що, готуючи окремий захід на Майдані Незалежності, можливо, вони (СПУ) ставили дещо інше завдання ", - додав Симоненко.

Олександр Мороз в інтерв"ю журналістам також демонстрував готовність до зближення з комуністами, хай і в далекому майбутньому. Він не відкинув можливості об"єднання СПУ з іншими партіями лівої спрямування, зазначивши, що більшість цих партій "має ті самі ідеї й однакові погляди на більшість проблем". Як приклад Мороз навів спільну позицію соціалістів і комуністів щодо вступу України в НАТО.

"Безперечно, необхідна консолідація різних політичних сил з однаковими поглядами. Час прийде - подивимося, як будуть розвиватися події. Можливо, дійде справа до злиття партій, але сьогодні це не на порядку денному", - зауважив Мороз.

Також Олександр Мороз, виступаючи на першотравневому мітингу на Майдані Незалежності, виразив переконаність, що очолювана їм політична сила ще повернеться у Верховну Раду. А після мітингу в розмові з журналістами не виключив проведення дострокових парламентських виборів.

А на площі Івана Франка у Києві свій мітинг із нагоди 1 травня провели близько 200 прихильників Соціал-демократичної партії України (об"єднаної).

Жодних інцидентів і правопорушень міліція поки що не зафіксувала. Порядок у Києві забезпечують 1300 правоохоронців.

За матеріалами: Кореспондент, УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Прихильники КПУ "привітали" Ющенка і Тимошенко плакатами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі