середа, 27 квітня 2011 15:23

"Прихильники" Януковича влаштували в Маріїнському парку алкогольні пікніки
17

Фото: Фото: Каменєва Ольга

З нагоди річниці підписання "харківських угод" між Україною та Росією під стінами Верховної Ради одночасно пройшли два мітинги: провладний та опозиційний.

"Регіонали" зі сцени висловлювались на підтримку вищезгаданої події. На парканах вони розвісили плакати із написами : "Ми підтримуємо президента Януковича", "Забезпечили стабільність — забезпечимо добробут", "Віримо в нашого президента".

Водночас, біля Маріїнського палацу було встановлена ще одна сцена та намети партії "Наша Україна". Тут відбувся Х з'їзд опозиційної політсили. Люди тримали прапори "Нашої України" та таблички з написами: "Крим - не для баз в обмін на газ!", "Досить здавати Москві Україну", "Владу продажну геть з Батьківщини!", "Угоди в Харкові — ганьба. Дешевий газ з Москви — брехня!".

На "нашоукраїнський" з'їзд прибули почесний голова партії Віктор Ющенко, голова політради партії Валентин Наливайченко, народні депутати Андрій Парубій, Володимир В'язівський, екс-"бютівець" Григорій Омельченко, екс-міністри Юрій Єхануров та Володимир Огризко.

Коли до слова запросили екс-президента України, з боку мінтингувальників від молодих "регіоналів" почали вигукувати: "Ющенка в Америку!".

Під час свого виступу колишній голова держави заявив, що день підписання "харківських угод" - 27 квітня - увійде в історію України як "день національної ганьби", і закликав українців скасувати їх.

За підсумками з'їзду партія "Наша Україна" ухвалила резолюцію, в якій виступила за скасування "харківських угод" від 2010 року про подовження перебування Чорноморського флоту у Севастополі.

Крім того, "НУ" категорично засудила "антиукраїнський та антинародний курс режиму" на чолі з Януковичем, оголосила початок кампанії: "Владу під контроль!" і попрямувала до Адміністрації президента, яка розташована на вулиці Банкова.

Там вже тривав мітинг на підтримку влади, в якому брала участь приблизно тисяча осіб. За деякою інформацією, "прихильники" Януковича були зобов'язані простояти під АП шість годин — з 9 до 15. Кожному з них пообіцяли заплатити 90 гривень.

Разом з тим, кордони міліції не дали колоні опозиції наблизитись до "вікон Януковича".

Зараз ви читаєте новину «"Прихильники" Януковича влаштували в Маріїнському парку алкогольні пікніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі