середа, 06 травня 2009 16:51

Пригоди Луценка в Європі почалися з України (ФОТО)
5

Юрій Луценко п`є шампанське після прес-конференції Ющенка. Грудень 2007 рік.
Фото: Фото УНІАН
Юрій Луценко з гумористом Михайлом Жванецьким в Одесі
Юрій Луценко на шостій річниці акції Україна без Кучми
Юрій Луценко з дружиною Іриною на концерті джазової музики в Києві. Жовтень 2007 р
Юрій Луценко під час святкування Дня міста, в Одесі. Вересень 2008 р.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відзначив травневі свята з розмахом. Відтепер, хто він і звідки знає пів Німеччини. Нагадаємо, що 4 травня 2009 року Луценко побився у Франкфурті з поліцейськими і провів півдня у відділку місцевої поліції.

Про п"яні "подвиги" свого міністра Україна дізналася з німецької преси. Так, газета "Bild" повідомила, що міністра-бешкетника і членів української делегації в крайньому ступені сп"яніння затримали в аеропорту Франкфурту. Капітан судна відмовився злітати з такими пасажирами. У відповідь на це Луценко нібито "образився, почав кричати і кидатися мобільним". Капітан судна викликав поліцію, вказавши, що бешкетник стверджує, що він - міністр внутрішніх справ України.

Поліція затримала п"яних пасажирів. При цьому 19-річний син міністра Олександр вчинив поліції опір, за що був закутий в наручники.

Відомство Луценка спростувало п"яні бешкети свого шефа, а от німецька поліція офіційно підтвердила: інцидент із українським міністром у понеділок, 4 травня, таки був.

Соратник Луценка Генадій Москаль взагалі нічого дивного у цьому не побачив: "Для німців і кружка пива - стан сп"яніння, - сказав він. - Наскільки я знаю Луценка, неможливо, щоб він був на вигляд у стані сп"яніння". Більше того, за словами Москаля, у фракції НУ-НС "непитущих немає".

Про пристрасть Луценка до спиртного натякнув якось і його давній опонент мер Києва Леонід Черновецький: "Перед кожним своїм виступом Луценко випиває склянку горілки, - заявив мер. - Після цього бентежить народ всілякими дурними розповідями". Мер висловив готовність пройти разом з Луценком перевірку на алкогольну та наркотичну залежність.

Нагадаємо, що минулого року Луценко привселюдно дав ляпаса Черновецькому. Він відмовився вибачатися перед мером, заявивши, що той оббрехав його перед Президентом Ющенком.

З пояснень міністра: "Протягом засідання Радбезу Черновецький звернувся до президента зі словами: "Віктор Андрійович, Луценко вимагав у мене землю нібито для міліціонерів і якщо не дам – обіцяв арештувати мого сина.... Я сказав Черновецькому, що він брехун і просто падлюка, бо так нормальні люди не поступають.... Після цього пан Черновецький, як він веде себе все життя, підступно вдарив ногою мене по коліну, яке болить з часів Майдану... У відповідь я дав ляпаса Черновецькому. Це бачили всі губернатори. Відкритою долоню я дав чоловічого ляпасу", - заявив Луценко.

Звичку міністра заливати знервованість алкоголем опосередковано підтвердив і "регіонал" Борис Колесніков. В коментарі Українській правді, він назвав Луценка "цинічним покидьком" - "регіонал" стверджує, що Луценко причетний до його арешту у 2005-му році.

Колесніков розповів, як глава СП Віктор Балога просив не знищувати Луценка на виборах Ради у 2007-му. "Луценко з переляку випив у кімнаті відпочинку глави Секретаріату президента пляшку коньяку і сорок хвилин проплакав, просив вибачити його. Він просив вибачення у мене й у моєї дружини. Я тоді попросив його тільки про єдине: один раз вибачитися привселюдно. Він відповів: "Тоді мені, як політикові прийде кінець". Я сказав: "Юрій Віталійович, вам, так чи інакше, прийде кінець", - розповів Колесніков.

У 2006-му міністр пережив обшук у власній квартирі. Близько семи годин працівники Генпрокуратури шукали у Луценка ізраїльський паспорт і меблі, які він нібито отримав як хабар за видачу зброї. Замість цього забрали закордонний паспорт і гроші. Також вилучили його іменну зброю. Луценка звинуватили в незаконній видачі 51 одиниці вогнепальної зброї "стороннім" особам на загальну суму 143 тис. грн.

Проте, незважаючи на всі перипетії на посту міністра Луценко не втратив почуття гумору. Особливо яскраво воно проявляється на засіданнях уряду, де міністр читає анекдоти зі свого мобільного та розважає присутніх.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Пригоди Луценка в Європі почалися з України (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі