вівторок, 08 січня 2008 13:50

При імпорті нафти, нафтопродуктів і газу заборонили видачу векселів

Верховна Рада заборонила видачу векселів при імпорті нафти, нафтопродуктів і природного газу.

Про це сказано в законі "Про Державний бюджет України на 2008 рік", яким вносяться зміни в закон "Про податок на додану вартість".

Відповідно до внесених змін, дія пункту закону, яким платники ПДВ при імпорті товарів на митну територію України могли за власним бажанням надавати органам митного контролю податковий вексель на суму податкового зобов"язання зі строком погашення на тридцятий календарний день від дня поставки, не поширюється на операції із ввезення нафти, нафтопродуктів і газу.

Відповідно до повідомлення прес-служби Міністерства юстиції, зміни було внесено з метою скорочення вексельної форми розрахунків за ПДВ і своєчасного надходження податку в бюджет.

У листопаді 2007 року Президент Віктор Ющенко доручив Державній податковій адміністрації й Генеральній прокуратурі ліквідувати порушення в операціях при оплаті імпорту нафти.

Зі слів Президента, лише з 68% завезеної в Україну нафти в 2007 році було сплачено податок на додану вартість грішми.

Сума непогашених векселів за імпортні операції з нафтою в 2007 році становить понад 400 млн гривень.

У серпні Кабінет Міністрів дозволив видавати податкові векселі лише юридичним особам, що не мають непогашених у строк податкових векселів, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «При імпорті нафти, нафтопродуктів і газу заборонили видачу векселів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі