пʼятниця, 04 квітня 2014 19:07

Президентська кампанія буде по-особливому конфліктна та нервова - політолог

Президентська кампанія буде по-особливому конфліктна та нервова - політолог

Політолог Михайло Басараб прогнозує, що президентська кампанія буде конфліктною та нервовою, оскільки Росія не приховує намірів зірвати вибори. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Президентська кампанія буде по-особливому конфліктною, насиченою різного роду деструктивними діями між опонентами. Тональність і імпульсивність нинішньої кампанії визначатимуть два основних фактори. Перше - це Росія. Росія намагається вплинути на перебіг кампанії. Не приховують своїх намірів зірвати президентську кампанію. Чого тільки варта офіційна заява Кремля про те, що президентські вибори в Україні не будуть визнані за будь-яких обставин. Це достатньо серйозна заява, як для сусідньої держави. Держави, яка здійснює агресивний тиск на Україну. Другий фактор - це короткотривалість кампанії. Це зумовлюватиме надшвидкі темпи перебігу подій, певну знервованість її учасників", - розповів він.

Експерт зазначив, що розгорнеться серйозна боротьба за друге місце у першому турі.

"Достатньо скептично ставлюсь до заяв, що високий рейтинг Порошенко забезпечить йому перемогу мало не в першому турі. Динамічне зростання електоральної підтримки Порошенко не зумовлено якимись особливими вчинками з його боку. Це радше аванс, який кандидат ще повинен виправдати. Не виключаю, що його рейтинг може падати при включені в активну виборчу кампанію конкурентів. Не факт, що Тимошенко так легко вдасться потрапити до другого туру. У порівнянні з найближчими конкурентами у неї надто високий рівень категоричного несприйняття – близько половини виборців зовсім не довіряють Тимошенко. Думаю, вимальовуватиметься четвірка політиків, які претендуватимуть на другий тур. Це - Порошенко, Тимошенко, Гриценко, Тігіпко", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Президентська кампанія буде по-особливому конфліктна та нервова - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі