субота, 21 листопада 2020 17:51

Президент зустрівся з учасниками трьох революцій: про що говорили

Президент зустрівся з учасниками трьох революцій: про що говорили
Розмову організували до Дня Гідності та Свободи. Фото: Офіс президента

Здобутком трьох революцій є нова свідомість громадян і влади.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час онлайн-зустрічі з учасниками революцій 1991, 2004, 2013-2014 років, захисниками держави та представниками інтелектуальної еліти. Розмову організували до Дня Гідності та Свободи, передають в ОП.

"Фраза "Від мене нічого не залежить" – це міф. Точно зрозуміло, що разом ми можемо все. А кожен наступний правитель знатиме, що воля народу – вона є вирішальна, її неможливо зламати, проти неї неможливо і не потрібно йти", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можемо давати тотальну відсіч Росії". Українці відзначають День гідності та свободи

На його переконання, нам як суспільству потрібно з холодною головою відповісти на питання: які уроки ми маємо винести з трьох революцій та як не повторювати помилок.

"На мою думку, ми досить легко та згуртовано об'єднуємося проти. Проти несправедливості, неправди, проти конкретного правителя, одним слово – проти чогось або проти когось. І коли це зникає, підсвідомо настає розслабленість. Ми забуваємо, що це тільки проміжна перемога, яка ще не означає дійсно настання змін", – зазначив президент.

Глава держави вважає, що цим здебільшого користуються політики. І це призводить до нових революцій.

Серед тих, хто взяв участь у зустрічі: голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович; науковець, публіцист, учасник Майдану та війни на сході України Євген Дикий; учасник Євромайдану, який найбільше постраждав під час розгону студентів 30 листопада 2013 року Віталій Кузьменко; народний артист України, "голос Майдану" двох революцій Євген Нищук; учений, релігієзнавець, письменник, громадський діяч, колишній політв'язень Ігор Козловський; активна учасниця Революції Гідності, волонтер-медик Олеся Жуковська; активний учасник Революції Гідності, директор Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

У сьому річницю Революції Гідності активісти організували автопробіг та вирушили до лікарні "Феофанія". Там лікується президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Президент зустрівся з учасниками трьох революцій: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі