пʼятниця, 27 вересня 2024 16:55

Президент Володимир Зеленський не отримає від США дозвіл на удари ракетами вглиб Росії

Президент Володимир Зеленський не отримає від США дозвіл на удари ракетами вглиб Росії
Президент Володимир Зеленський не отримає від США дозвіл на удари ракетами вглиб Росії. Фото: slovoidilo.ua

Президент Володимир Зеленський не отримає від США дозвіл на використання західних далекобійних ракет для ударів вглиб Росії.

В ході свого візиту до США Зеленський просив президента США Джо Байдена і віцепрезиденку Камалу Гарріс зняти обмеження на використання ракет "Storm Shadow" і "ATACMS" для ударів по російських військових цілях розташованих глибоко на території Росії, повідомляє The Times.

Однак не було оголошено про зміну позиції Вашингтона щодо використання ракет дальнього радіусу дії і це сталося менш ніж через 24 години після того, як президент Путін попередив, що масштабна повітряна атака на Росію з боку підтримуваної Заходом України може спровокувати ядерну відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський в США зустрівся з Байденом і Гарріс: які заяви зробили політики

Не зважаючи на це, Байден підтвердив подальшу підтримку України, оголосивши про пакет військової допомоги на суму близько $8 млрд, який включає перші поставки високоточних плануючих бомб "JSOW" для ураження російських сил на відстані до 112 км.

Під час візиту Зеленський також обговорив необхідність надання Україні дозволу на використання ракет дальнього радіусу дії з американськими сенаторами, включаючи Ліндсі Грема, який підтримав це прохання.

"Міністерство оборони США повідомило Конгрес про намір спрямувати близько 5,55 мільярда доларів на оборонні товари та послуги зі складів Міністерства оборони для надання військової допомоги Україні в рамках президентських повноважень щодо скорочення оборонного потенціалу", - зазначив держсекретар США.

Він підкреслив, що США зобов'язуються підтримувати українських військових обладнанням, необхідним для зміцнення їхніх позицій на полі бою, захисту своєї території і народу від жорстокої агресії Кремля та "перемоги у цій війні задля забезпечення справедливого, тривалого і всеосяжного миру".

Зараз ви читаєте новину «Президент Володимир Зеленський не отримає від США дозвіл на удари ракетами вглиб Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі