вівторок, 20 квітня 2021 15:26

Президент ПАРЄ не дозволив Гончаренку показати український прапор із передової

Президент ПАРЄ не дозволив Гончаренку показати український прапор із передової
Президент ПАРЄ Дамс зупинив виступ Гончаренка і пригрозив дисциплінарними санкціями. Фото: pixabay.com

У Парламентській асамблеї Ради Європи нардепу Олексію Гончаренку не дозволили продемонструвати український прапор із зони ООС на сході України.

Інцидент між нардепом і президентом ПАРЄ Ріком Дамсом стався під час дебатів про стратегічні пріоритети Ради Європи.

"Президент ПАРЄ Дамс зупинив мій виступ і пригрозив дисциплінарними санкціями за те, що я показав прострілений прапор України з фронту на Донбасі", - заявив нардеп.

Наголошуючи, що серед стратегічних пріоритетів Ради Європи має бути збереження суверенітету й територіальної цілісності держав, яку щодо України агресивно порушує РФ, Гончаренко продемонстрував український прапор із зони бойових дій. Стюарди виконали вимогу Дамса зупинити демонстрацію прапора, після чого народний депутат за власною ініціативою залишив залу засідань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За два роки не запропонували нічого на міжнародній арені

19 квітня у Страсбурзі почалася весняна сесія ПАРЄ, яка триватиме до 22 квітня.

У вересні 2019 року делегація Верховної Ради офіційно відмовилася взяти участь в осінній сесії ПАРЄ. Причина – повернення РФ до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій Асамблеї, ухвалених у відповідь на російську агресію проти України.

Зараз ви читаєте новину «Президент ПАРЄ не дозволив Гончаренку показати український прапор із передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі