субота, 04 грудня 2010 13:58

Президент може звільнити Бродського і Тігіпка - політолог

Президент може звільнити Бродського і Тігіпка - політолог

На місце Бродського і Тігіпка президент може призначити Богословську і Колєснікова.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"У нас ця процедура як завжди почалася із покарання стрілочників, - зауважив політолог. - Першою була звільнена заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко. І тільки потім президент вирішив покарати справжніх винуватців. Насамперед, голову Держкомпідприємництва Михайла Бродського. Бо він мало того, що організовував процес розробки Податкового кодексу, а ще й обізвав підприємців корупціонерами. Таке не пробачається".

На думку Володимира Бондаренка, хмари згустилися і над віце-прем'єром Сергієм Тігіпком.

"Його потрібність президенту й уряду вже не настільки очевидна, особливо після низького результату на місцевих виборах. Незважаючи на те, що у п'ятницю в парламенті Тігіпко всіляко намагався триматися за своє місце, він може бути звільнений. Податковий кодекс викликав бурхливе обурення малого бізнесу, що спричинить дальше падіння рейтингу Партії регіонів і Януковича. Це свідчить про те, що Тігіпко допустився серйозної помилки", - наголосив він.

Політолог вважає, що звільнені посади можуть обійняти Інна Богословська та Борис Колєсніков.

"Посада Бродського — це квота "ахметівського" крила Партії регіонів. Бажаючих вистачить. Можливе повернення в це крісло Інни Богословської, яка вже давно не при ділі. Замість Тігіпка може бути призначений Борис Колєсніков. Бо донецькі "регіонали" в уряді відсунуті на другі ролі. Як основні спонсори президентської кампанії і місцевих виборів, вони хочуть більшого просунення у владі. Посада економічного віце-прем'єра дає серйозні плюси", - зазначив Бондаренко.

Зменшення міністерських посад політолог не прогнозує.

"Уже трохи зменшили склад уряду у зв'язку з поновленням Конституції 1996 року. Але Україна — не Німеччина, де на 90-мільйонний народ урядовців менше. Бажаючих мати міністерські портфелі так багато, що треба ще розширювати Кабмін", - резюмував Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович за результатами роботи над Податковим кодексом прогнозує кадрові рішення по низці причетних до неї чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Президент може звільнити Бродського і Тігіпка - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі