неділя, 29 квітня 2007 15:55

Президент Литви розповів, як мирив Ющенка та Януковича

Президент Литви Валдас Адамкус переконаний, що українські політики самостійно знайдуть вихід з кризи.

"Український народ без будь-якого втручання ззовні може вирішити цю проблему мирно і на законних підставах. І ви можете зробити це", - сказав він в Брюсселі.

Президент Литви висловив сподівання, що політики та Конституційній Суд ідуть до пошуку рішення.

Він також зазначив, що будь-яке втручання ззовні може допомогти лише для досягнення тимчасового перемир"я, як це було після помаранчевої революції.

"Я ніколи не забуду одну річ: під час переговорів в Маріїнському палаці Віктор Ющенко та Віктор Януклвич сиділи та говорили, однак я зрештою помітив, що вони не сказали жодного слова один одному, тому я взяв їх за руки, і сказав, що треба говорити між собою", - сказав Адамкус.

"Я вірю, що український народ може вирішити це питання самостійно. І політики також. Україна має бути питанням номер один для них", - додав він.

26 квітня голова Верховної Ради Олександр Мороз, перебуваючи з офіційним візитом в Литві, висловив сподівання, що Президент Литовської Республіки Адамкус може приїхати в Україну і допомогти у вирішенні політичного конфлікту, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Президент Литви розповів, як мирив Ющенка та Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі