вівторок, 20 серпня 2013 13:17

Президент Конгресу українців каже, що з-за кордону Україні допомагати легше

Президент Конгресу українців каже, що з-за кордону Україні допомагати легше
Євген Чолій. Фото: Gazeta.ua

Під час сьогоднішньої прес-конференції перед відкриттям Х з'їзду Світового конгресу українців (СКУ) у Львові, керівництво конгресу повідомило про те, що вони не збираються повертатись в Україну.

Про це інформує кореспондент Gazeta.ua.

"В сьогоднішніх обставинах ми, мабуть, більше можемо допомогти Україні будучи поза її межами ніж будучи тут, - сказав Президент Світового конгресу українців Євген Чолій. - В теперішніх часах, коли Україна вирішує чи входити в Європейський союз чи у Євроазійський союз. Щоб співпрацювати з міжнародним співтовариством, сприяти процесам демократизації та українізації треба людей, які жиють і діють у різних країнах світу, щоб допомогти тим структурам в Україні,які цього бажають. І це є одне з наших головних завдань".

Також Генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів навів приклад роботи українців з-за кордону на користь України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Світовому конгресі українців Януковича і Азарова не чекають

"До 1991 року наш конгрес, тоді ще Вільних українців, і наші громадські надбудови всюди мали комітети національних і людських прав, де ми захищали інтереси наших шістидесятників і семидесятників. Ми це виносили на світ. І зараз ми можемо поширювати все те, що ми робимо серед наших політиків. І один з найкращих прикладів — це минулого року тут був прем'єр-міністр Канади Гарпер. Українці в Канаді дуже причинились до того, щоб Гарпер бачив не тільки те, що в ЛОДА ( Львівська обласна державна адміністрація - Gazeta.ua) хотіли йому показати, але і дійсний стан в Україні. І сьогодні він реагує на це і впливає на інших політиків інших країн", - сказав Романів.

 

Зараз ви читаєте новину «Президент Конгресу українців каже, що з-за кордону Україні допомагати легше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі