понеділок, 14 листопада 2022 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент іще однієї країни хоче влаштувати переговори між Україною та РФ

Президент іще однієї країни хоче влаштувати переговори між Україною та РФ
Президент Аргентини Альберто Фернандес сказав, що його позиція погоджена з президентом Франції Емануелем Макроном. Фото: eastnews.ua

Аргентина сприятиме тому, щоб Україна та Росія сіли за стіл переговорів.

Про це під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Франції заявив президент Аргентини Альберто Фернандес, передає Buenos Aires Times. Він зазначив, що використає свої контакти серед країн G20 на саміті в Індонезії, аби налагодити діалог між Києвом та Кремлем.

"Ми домовилися з ( президентом Франції. – Gazeta.ua) Еммануелем Макроном, щоб поговорити з іншими лідерами G20. Щоб побачити, чи можемо ми зробити якісь конкретніші дії на користь створення столу з відновлення діалогу і припинення вогню ", – сказав Фернандес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салліван схиляв Зеленського до переговорів з Путіним – WSJ

Він також заявив, що хоче брати участь у переговорах.

"Діалог вестимуть Київ та Москва, але рішення має бути глобальним, поза позицією блоків. Я хочу, щоб Аргентина сиділа за столом переговорів, тому що я хочу знайти рішення. Російська агресія проти України має серйозні наслідки для решти світу, особливо для країн, що розвиваються", – додав Фернандес.

Президент Аргентини зауважив, що засуджує "непристойність" конфлікту, та попередив про загрозу ядерної зброї.

Сполучені Штати чекають від Росії чітких сигналів про готовність до серйозних переговорів для встановлення миру в Україні. Водночас США не тиснуть на Київ щодо перемовин, заявили представник Держдепартаменту США Нед Прайс та радник президента з питань нацбезпеки Джейк Салліван на брифінгу.

Україна не погоджується на переговори з країною-агресоркою Російською Федерацією, тому що президент РФ Володимир Путін хоче далі воювати. Про це сказав президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що Кремль не хоче завершення війни.

Зараз ви читаєте новину «Президент іще однієї країни хоче влаштувати переговори між Україною та РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі