вівторок, 28 травня 2024 22:44

Президентка Грузії закликала провести референдум щодо закону про іноагентів

Президентка Грузії закликала провести референдум щодо закону про іноагентів
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі хоче провести референдум щодо закону про іноагентів. Фото: Кореспондент

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі закликала громадян зібрати підписи для проведення референдуму щодо закону про іноагентів.

Вона розкритикувала 84 депутатів, які проголосували за цей закон. Вона заявила, що вони "не зможуть змінити майбутнє цієї країни", повідомляє Sova.

"Ми повинні все зробити для того, щоб підготуватися до 26 жовтня (в країні мають пройти парламентські вибори - Gazeta.ua), яке буде нашою відповіддю на сьогоднішній день", - зазначила Зурабішвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадять обмеження для Грузії на тлі скандального закону

Президентка закликала визначитись, чи хочуть грузини європейське майбутнє або російське рабство.

"А я в цей час працюватиму над тим, щоб наші партнери, наші друзі - оскільки дехто так і не зрозумів, хто нам друг, а хто - ворог на віки вічні, - щоб наші друзі були поруч із нами", - підсумувала вона.

15 квітня у парламенті Грузії почали обговорення суперечливого проєкту "Про прозорість іноземного впливу", який порівнюють з російським законом "про іноагентів". Згодом закон був ухвалений у першому читанні.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наклала вето на скандальний закон. Парламент Грузії більшістю голосів подолав це вето.

Грузинська влада вже намагалася схвалити цей проєкт навесні 2023 року, але змушена була відкликати його під тиском масштабних протестів і позиції Заходу.

У Конституції Грузії наголошується, що президент може на вимогу парламенту, уряду або щонайменше 200 тисяч виборців призначити референдум із питань, визначених Конституцією і законом, протягом 30 днів після надходження вимоги про його проведення.

Зараз ви читаєте новину «Президентка Грузії закликала провести референдум щодо закону про іноагентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі