вівторок, 29 січня 2008 08:59

Президент Європарламенту закликав Росію поважати вибір України

Президент Європарламенту Ганс-Герт Пьоттерінг переконаний, що Україна має право приєднатися до НАТО, і це не має зашкодити її відносинам із Росією.

Про це він заявив у понеділок після зустрічі з прем`єр-міністром України Юлією Тимошенко.

"Україна має право вступити до НАТО, якщо НАТО схвалить це", - сказав Пьоттерінг, зазначивши, що це його особиста думка.

Президент Європарламенту також зауважив, що у політиці слід бути інтелігентним і поважати права інших країн.

За словами Пьоттерінга, Європейський Союз також хоче мати добрі відносини з Росією.

"Ми хочемо мати добрі відносини з Росією, з демократичною Росією", - сказав він.

Також президент Європарламенту висловив переконання у тому, що Росія повинна з повагою поставитися до рішення України, якщо та вирішить приєднатися до НАТО.

21 січня міністр закордонних справ України Володимир Огризко, перебуваючи у Брюсселі, передав генсекретарю НАТО Яапу де Хооп Схефферу листа, підписаного президентом, прем`єр-міністром і спікером Верховної Ради України щодо приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

Рішення керівництва України про приєднання до ПДЧ викликало негативну реакцію з боку Росії, яка заявила, що вступ України до НАТО може погіршити відносини між двома країнами, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Президент Європарламенту закликав Росію поважати вибір України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі