неділя, 27 листопада 2011 15:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Президент Європарламенту нагадав, що Тимошенко безпідставно посадили

Президент Європарламенту нагадав, що Тимошенко безпідставно посадили

Президент Європарламенту Єжи Бузек оприлюднив заяву з нагоди дня народження екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Бузек наголошує, що вона не має бути у в'язниці.

У своєму привітанні голова Європарламенту Єжи Бузек зазначив: "На жаль, приводу для свята не має ані Тимошенко, ані вся Україна".

Бузек також зазначив, що отримав прямі підтвердження погіршення стану здоров'я ув?язненого політика.

"Влада має забезпечити Юлії Тимошенко отримання необхідної їй медичної допомоги. Часові рамки, інтенсивність та кількість політично мотивованих справ проти неї проливає світло на брак незалежності української системи правосуддя та упередженість політичної еліти України. Політика має бути битвою ідей, а не судових процесів. Як ми можемо очікувати відвертого діалогу між ЄС та Україною, якщо Україна не здатна вести діалог усередині країни?", - наголошує президент Європарламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Лук'янівського СІЗО тисячі людей святкують іменини Тимошенко

Бузек підкреслив, що вважає ув?язнення Тимошенко безпідставним.

Нагадаємо, сьогодні, 27 листопада, у день народження Юлії Тимошенко, низка європейських політиків виступила з привітаннями на її адресу та критикою судового процесу проти неї, через який колишня прем'єр проводить свій день народження за ґратами.

Зараз ви читаєте новину «Президент Європарламенту нагадав, що Тимошенко безпідставно посадили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі