середа, 22 вересня 2010 20:04

Президент Австрії зацікавився Україною

Президент Австрії зацікавився Україною
Австрія зацікавлена у поглибленні відносин з Україною у сфері економіки, заявив федеральний президент Австрійської Республіки Хайнц Фішер на зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у середу в Нью-Йорку (США).

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

"В Австрії уважно стежать за ситуацією в Україні. Ми зацікавлені в поглибленні відносин у сфері економіки", - заявив Фішер, відзначивши, що для поглиблення співпраці країн є значні можливості.

Глави держав відзначили важливість поглиблення двостороннього співробітництва України та Австрії передусім у торговельно-економічній сфері.

Сторони обговорили деякі питання міжнародної політики та ситуації в сфері енергетики в Європі, а також проведення реформ в Україні.

"Україна увійшла в активну фазу економічного розвитку", - відзначив Янукович.

За словами президента України, за перше півріччя поточного року ВВП зріс на 6%, промислове виробництво - на 12%, а рівень інфляції сьогодні становить 3,5%, що не викликає занепокоєння.

Крім того, Янукович висловив надію, що в жовтні поточного року Верховна Рада прийме Податковий кодекс.

"Це поліпшить бізнес-клімат і поліпшить можливості залучення іноземних інвестицій в національну економіку", - переконаний президент.

Янукович заявив австрійському колезі, що в Україні впроваджується програма реформ, спрямованих на поліпшення бізнес-клімату, зокрема, вже вдалося майже вдвічі скоротити дозвільну систему в країні.

"Ми робимо все, щоб створити сприятливі умови для залучення інвестицій", - сказав глава української держави, відзначивши також створення Ради інвесторів, покликаної гармонізувати відносини влади та бізнесу.

Під час зустрічі Фішер назвав зовнішню політику України "розумною і виправданою", відзначивши тісні відносини України з Росією й збереження добрих взаємин України з Євросоюзом.

У контексті обговорення перспектив співробітництва України та ЄС Янукович та Фішер обговорили питання підготовки до майбутнього саміту Україна-ЄС, який повинен відбутися в листопаді нинішнього року.

Президент України відзначив, що в ході саміту планується обговорення 3-х найважливіших пунктів порядку денного взаємовідносин України і ЄС%: укладення Угоди про асоціацію, створення зони вільної торгівлі та запровадження двостороннього безвізового режиму.

З цього приводу Фішер висловив переконання, що переговорний процес щодо безвізового режиму країн ЄС для громадян України може бути почато.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Президент Австрії зацікавився Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі