субота, 12 травня 2007 14:37

Прем"єр-міністр Тайваню подав у відставку

Су Цен-чан (Su Tseng-chang), прем"єр-міністр Тайваню в суботу вранці оголосив про рішення піти у відставку, повідомляє AFP.

Покинути пост голови кабінету міністрів Су Цен-чан вирішив через декілька днів після того, як він програв внутрішньопартійні вибори кандидатів на пост президента країни. Френк Сіє (Frank Hsieh), який займав пост прем"єра до Цен-чан, буде кандидатом від Демократичної прогресивної партії на президентських виборах, запланованих на 2008 рік.

Пояснюючи своє рішення піти у відставку, Цен-чан в поширеній в суботу заяві повідомив: "Президентові Ченю Шуйбяню (Chen Shui-bian), який перебуває при владі останній рік, буде необхідна свобода маневру для масштабних перетворень в політичному житті країни".

Су Цен-чан і раніше говорив про свої плани піти з поста прем"єра. Проте тоді передбачалося, що він покине пост глави кабінету міністрів для того, щоб зосередитися на президентській кампанії.

Хто стане новим главою тайваньського уряду, поки не повідомляється, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністр Тайваню подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі