субота, 10 грудня 2022 20:18

Прем'єрка Молдови відповіла на газові істерики Путіна

Прем'єрка Молдови відповіла на газові істерики Путіна
Молдова самостійно вирішує, де зберігати свій газ, сказала прем'єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця. Фото: Facebook.com/NataliaGavrilitaPM

Прем'єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця прокоментувала заяву президента Російської Федерації Володимира Путіна, який висловив невдоволення, що Молдова зберігає резерви газу в Україні.

Молдова самостійно вирішує, де зберігати свій газ, заявила прем'єрка. Про це пише "Європейська правда".

"Молдова – незалежна країна, і газ, який вона закуповує і за який платить, може зберігати там, де вона вирішить", – сказала Гаврилиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентка Молдови розповіла про приїжджих росіян і загрози з боку РФ

Молдова не має сховищ природного газу, деяку кількість газу зберігає у Румунії, розповіла.

"Але там сховища досить повні, тому певну кількість ми зберігаємо в Україні. Там є можливості для зберігання, і ці запаси у безпеці. Ми можемо зберігати газ, який купуємо і за який платимо там, де ми вирішимо", – сказала.

Цього тижня Путін доручив міненерго Росії "подивитися уважніше" і "розібратися", чому Молдова зберігає резерви газу в Україні.

Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу заявив, що "це імперське загарбництво", і Молдова сама подбає про те, де зберігати її газ.

Молдова має бути готова до оборони від російських окупантів, заявляла раніше президентка країни Мая Санду. Сказала, що позбавлятиме громадянства тих, хто воюватиме за країну-агресорку РФ.

У червні Мая Санду приїжджала в Україну. Кишинів підтримує Київ у боротьби з Москвою. У вересні Молдова заборонила авіакомпанії Air Moldova та іншим національним перевізникам відновлювати польоти до Москви.

Торік у липні президенти України, Молдови і Грузії схвалили декларацію про зміцнення співробітництва щодо європейської інтеграції.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єрка Молдови відповіла на газові істерики Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі