понеділок, 17 жовтня 2011 11:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Прем'єр Канади написав Януковичу про негативні наслідки справи Тимошенко

Прем'єр Канади написав Януковичу про негативні наслідки справи Тимошенко

Прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер надіслав президенту України Віктору Януковичу листа, в якому висловлює глибоке занепокоєння політично вмотивованим процесом над Юлією Тимошенко.

"Шановний пане президенте, Україна та Канада мають особливі партнерські відносини, які формувалось поколіннями українських мігрантів у Канаді. Тому я глибоко занепокоєний останніми подіями у Вашій країні, зокрема, очевидною політичною вмотивованістю судового процесу проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко", - цитує текст листа прес-служба партії "Батьківщина".

Прем'єр-міністр Канади зазначає, що за оцінками численних міжнародних експертів "судовий процес проти Тимошенко не відповідає загальноприйнятим нормам належної правової процедури та справедливості".

"Канада переконана, що справедлива та незалежна судова система є важливою складовою демократичного управління. Як Ви пам'ятаєте, під час нашої спільної прес-конференції у Києві у жовтні 2010 року я закликав Україну міцно триматись її відданості демократії. Я не можу переоцінити потенційні негативні наслідки поточного судового процесу проти Юлії Тимошенко як для майбутніх відносин України з Канадою, так і для довготривалого демократичного розвитку Вашої країни", - наголосив Гарпер.

Він також додав, що Канада залишається "рішучим прихильником зусиль щодо побудови мирної, демократичної та заможної України".

Перед цим Канадська група за демократію в Україні закликала прем'єр-міністра Канади Гарпера вплинути на президента Януковича.

"Ситуація в Україні знову стала небезпечною. Політично-вмотивовані звинувачення проти лідера опозиції Юлії Тимошенко вилились у семирічний термін ув'язнення. Якщо його буде реалізовано, ці події, безперечно, призведуть до подальших репресій в Україні", - наголошувалось у листі.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Канади написав Януковичу про негативні наслідки справи Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі