пʼятниця, 31 жовтня 2008 15:01

Прем"єр Бельгії вважає Тимошенко сміливою

Прем`єр-міністр Бельгії Ів Летерм заявляє про сміливість прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко в ухваленні рішення про залучення кредиту Міжнародного валютного фонду для мінімізації наслідків впливу фінансової кризи.

Про це Летерм заявив сьогодні на спільній прес-конференції з Тимошенко після завершення міжурядових переговорів у Києві.

"Але тут йдеться не стільки про хоробрість і сміливість, щоб узяти кредит. Сміливість в іншому: сміливість для політика – сказати правду людям, що потрібно буде якось пристосовуватися до складних умов, сказати правду людям, що потрібно бути обережнішими і виваженими при ухваленні рішення. Сміливість у тому, щоб захистити державний фінансовий сектор, але й водночас робити все можливе для того, щоб платоспроможність і фінансовий стан населення не погіршилися дуже сильно", - сказав І.Летерм.

Уряд, Нацбанк і МВФ узгодили на рівні експертів умови виділення Україні стабілізаційного кредиту stand-by на суму 16,5 млрд. дол. Програма фінансування має бути схвалена Радою директорів МВФ. Для винесення цього питання на засідання Ради директорів необхідно було ухвалення Верховною Радою антикризового закону, проект якого вже в цілому позитивно оцінений МВФ.

29 жовтня ВР прийняла в першому читанні внесений Президентом України законопроект "Про першочергові заходи із запобігання негативним наслідкам фінансової кризи й про внесення змін до деяких законодавчих актів України".

Сьогодні, 31 жовтня, народні депутати України розглядають антикризовий законопроект у другому читанні, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Бельгії вважає Тимошенко сміливою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі