вівторок, 26 жовтня 2010 17:05

Прем'єр Канади приїхав у Львів через тиск на історика Забілого

Прем'єр Канади приїхав у Львів через тиск на історика Забілого
Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер в рамках офіційного візиту до України відвідав у вівторок у Львові Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького".

Як повідомляє дирекція музею, під час відвідин прем'єр-міністр оглянув експозицію музею а також зустрівся з його керівництвом та персоналом.

Харпер зазначив, що своїм візитом до Національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні", він засвідчив підтримку процесам відновлення національної пам'яті та подолання тоталітарного минулого в Україні.

"Музей "Тюрма на Лонцького" - похмурий, але зворушливий символ української стійкості. Мабуть, тут дуже важко знаходитися і працювати. Але я розумію, що такі музеї необхідні, щоб не допустити повторення злочинів", - зазначив Харпер.

Як йдеться у повідомленні, Харпер в бесіді директором музею Русланом Забілим зазначив, що він добре поінформований про тиск на директора і співробітників музею і що цей факт також став однією з причин візиту прем'єра до музею.

Крім того, прем'єр Канади відвідав Український католицький університет, де провів зустріч з викладачами та студентами. Також він побував у резиденції греко-католицьких митрополитів на Святоюрській горі і поклав квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі міста.

Як відомо, кримінальній справі, порушеній після скандального вилучення у львівського історика Руслана Забілого електронних носіїв, присвоєно гриф "цілком таємно".

Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Канади приїхав у Львів через тиск на історика Забілого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі