вівторок, 24 квітня 2007 11:47

Представник уряду в КС просить суддів, щоб його не лякали

Представник Кабінету міністрів у Конституційному суді Василь Німченко утримується від дачі відповідей на запитання п"яти суддів, які напередодні розгляду справи щодо конституційності указу Ющенка про розпуск Ради, заявили про тиск на них.

"Я утримуюсь від дачі пояснень. Це моє право учасника процесу", - заявив Німченко.

Водночас доповідач у справі суддя Сюзанна Станік у зв"язку з цим звернулася до суддів і учасників процесу з проханням, щоб судді задавали питання по суті справи, а учасники процесу надавали інформацію суду і в усній, і в письмовій формі.

"Я вважаю, що це дуже важливо", - сказала Станік, попросивши при цьому учасників процесу "вести себе з повагою до суду".

У свою чергу голова, КСУ Іван Домбровський сказав на це: "Я не знаю, що суддя хоче? Виступати, рекламувати щось". При цьому він зауважив, що судді повинні дотримуватися присяги, яку вони складали.

Водночас, Німченко, звертаючись до суду, сказав: "просив би, щоб якось не кричали, тому що я можу злякатися?", пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Представник уряду в КС просить суддів, щоб його не лякали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі