субота, 12 вересня 2020 03:05

Представник України в ТКГ: "Рада розгляне зміни до постанови про місцеві вибори"

Представник України в ТКГ: "Рада розгляне зміни до постанови про місцеві вибори"
Рада відредагує постанову про місцеві вибори. Фото: Укрінформ

Представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Андрій Костін підтвердив слова заступника керівника адміністрації президента Росії Дмитра Козака. Той за підсумками зустрічі ТКГ заявив, що Верховна Рада розгляне постанову, "яка коригує ту постанову, яка була ухвалена 15 липня".

За словами представника України, йдеться про зміни, які передбачає постанова, внесена в Раду 28 липня депутатом Олександром Качурою, повідомляє Інтерфакс.

"Сьогодні на зустрічі було визначено, що на розгляді українського парламенту є проєкт про внесення змін до постанови про призначення місцевих виборів, який передбачає редакцію пункту 4".

Нинішня постанова про місцеві вибори, яку затвердила Рада, передбачає, що місцеві вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише після припинення окупації, виведення усіх незаконних збройних формувань з території України та відновлення контролю за кордонами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радники "нормандської четвірки" домовилися підтримати режим тиші на Донбасі - Козак

Водночас у запропонованих Раді змінах ці пункти відсутні. Вони передбачають, що місцеві вибори на окупованих територіях можна буде провести за умови повного роззброєння, демілітаризації та реінтеграції відповідно до стандартів ООН та Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що на перемовинах у Берліні 11 вересня не вдалося домовитися про дату зустрічі лідерів країн "нормандського формату", але погодили продовження режиму "тиші" на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Представник України в ТКГ: "Рада розгляне зміни до постанови про місцеві вибори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі