понеділок, 08 лютого 2010 07:35

Правозахисник позначив бюлетень чоловічим членом

Правозахисник позначив бюлетень чоловічим членом
Вінницький правозахисник Дмитро Гройсман зізнався, що заради виявлення на практиці, як діє у Вінниці Закон України "Про вибори Президента Україні", намалював у бюлетені чоловічий член.

Як у Вінниці виконується право людини ставити будь-які помітки у виборчих бюлетенях 37-річний координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман вирішив перевірити в оригінальний спосіб.

- Навпроти прізвища кандидата у віконечку я намалював чоловічий член, – розповів підробиці Дмитро Гройсман. – Відповідно до Закону України "Про вибори Президента України", недійсними вважаються бюлетені, якщо в них не має позначки, де більше однієї позначки, або де є дописки чи помарки. Наголошується, що людина має поставити одну позначку. Проте, яку саме - не вказано.

За словами правозахисника, чомусь загальноприйнято малювати хрестики, або "галочки". Але, згідно законодавства формально можна малювати будь-що.

- На цій виборчій дільниці у мене є своя людина, яка завтра повідомить – зарахували мій бюлетень, чи зважили його як недійсний, - наголосив Дмитро Гройсман.

За словами Дмитра, у Вінницькій обласній психіатричній лікарні ім. Ющенка хворих інструктували ставити позначки у вигляді "пташки". Але деякі малювали справжніх птахів і чомусь через це їх бюлетні визнавали недійсними.

20 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисник позначив бюлетень чоловічим членом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі