понеділок, 20 грудня 2010 10:36

Правоохоронні органи суттєво скоротять - Фаринник

Правоохоронні органи суттєво скоротять - Фаринник

Органи внутрішніх справ України очікує масштабне скорочення. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник.

"Виконуючи зараз вказівки Президента, указ Президента, ми йдемо на масштабне скорочення органів внутрішні справ. Із 296 тис. зараз, після реформи, залишиться 200 тис. правоохоронців", - зазначив Фаринник.

Він додав, що це дозволить збільшити заробітну плату і покращити технічне оснащення міліції за рахунок вивільнених коштів. Також реформа очікує освітню галузь МВС.

"Ми йдемо на масивне скорочення кількості факультетів, що готують слідчих, якщо зараз є десять таких факультетів, то ми 7 скоротимо", - сказав Фаринник.

За словами Фаринника, зараз 1 факультет щорічно готує 50-60 слідчих, і від такої великої кількості страждає якість підготовки.

"Необхідно отримати менше спеціалістів, але більшої якості", - додав він.

Фаринник також зазначив, що пенсійна реформа призведе до відтоку професіоналів з органів внутрішніх справ.

"Люди хочуть отримати вихідну допомогу, яка сьогодні становить 60-100 тис. грн, а обмеження, які будуть, дадуть можливість отримати тільки 30 тис. грн", - зазначив Фаринник, посилаючись на неофіційні дані.

У той же час, за його словами, обмеження пенсій до розміру 8,8 тис. грн не стосуватиметься більшості правоохоронців, оскільки лише декілька сотень правоохоронців отримують пенсію більшу за цю суму.

"Але людей лякає те, що планка для отримання пенсій буде збільшена на 5 років, і тому ця невизначеність спонукає писати рапорти про відставку... Якщо це (пенсійна реформа. - ред.) пройде, нажаль, ми втратимо тих професіоналів, які сьогодні є, тому що в більшості звільняються ті, хто має великий стаж і професійний досвід", - додав він.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрований проект закону про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронні органи суттєво скоротять - Фаринник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі