середа, 16 квітня 2014 22:50

Правоохоронці розшукують проголошеного президента Південно-Східної України: на нього завели справу

Правоохоронці розшукують проголошеного президента Південно-Східної України: на нього завели справу
Анатолій Візир Фото: polemika.com.ua

Правоохоронці вживають заходи для затримання екс-голови Апеляційного суду Луганської області Анатолія Візира, який називає себе "президентом Південно-Східної України". Про це заявив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький.

"Він проголосив себе президентом так званої Південно-Східної республіки, за цим фактом відкрито кримінальне провадження і проводяться заходи щодо затримання цієї людини", - сказав він в інтерв'ю "5 каналу" в середу ввечері.

Як повідомлялося, у ЗМІ з'явилася інформація, що колишній голова Апеляційного суду Луганської області Візір проголосив себе "новообраним президентом Південно-Східної України" і звернувся до вільних громадян "Федеративної республіки Донбас".

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому СБУ в Луганській області стосовно Візіра, який публічно закликав до вчинення дій, спрямованих на захоплення влади, зміни кордонів території України і порушення порядку, встановленого Конституцією України.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості з попередньою кваліфікацією кримінальних правопорушень за ч.3 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч.1 ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці розшукують проголошеного президента Південно-Східної України: на нього завели справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі