четвер, 24 січня 2013 17:08

"ПР шукає можливості витягнути своїх людей з Мальдів та Багам" - нардеп про непризначення позачергової сесії

"ПР шукає можливості витягнути своїх людей з Мальдів та Багам" - нардеп про непризначення позачергової сесії
Віктор Чумак вірить, що сесія відбудеться 30 січня. Фото: www.radiosvoboda.org

Партія регіонів шукає можливості зібрати всіх своїх нардепів на позачергову сесію.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від партії УДАР Віктор Чумак.

"Вчора були подані документи і, я думаю, що 30 січня сесія все ж таки відбудеться. Принаймні, я на це сподіваюся", - прокоментував він гальмування вирішення питання щодо призначення позачергової сесії парламенту.

Відповідаючи на уточнювальне питання, чому спікер досі не оголосив про проведення позачергової сесії ВР, Чумак наголосив: "Можливо, це технічні причини. А можливо спікер не хоче розкривати всі свої карти з точки зору політичної доцільності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак саботує проведення позачергової сесії Ради - опозиція

Нардеп додав: "Можливо, вони шукають можливості знайти всіх людей для проведення сесії. Бо, все ж таки, переважної більшості "регіоналів" у Києві сьогодні немає. Тому може вона якраз і намагаються скликати всіх людей для того, щоби сесія таки відбулася. З огляду на ті питання, які мають виноситися на порядок денний, то там в залі має бути більшість від двох провладних фракцій. От і треба їх витягувати з Мальдів, з Багам. Це ж складно, треба ж чартери замовляти".

Нагадаємо, що опозиція ініціювала скликання позачергової сесії Верховної Ради у зв'язку з новою справою проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо її причетності до вбивства народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яворівський пояснив, що робитиме опозиція, поки "регіонали" відпочивають на Канарах

У середу, 23 січня, управління кадрів апарату Верховної Ради офіційно підтвердило збір понад 150 підписів на підтримку ініціативи про скликання позачергової сесії парламенту. Однак поки спікер Володимир Рибак не оголосив дату сесії. Опозиція обвинувачує його у саботажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери знову піаряться на Тимошенко та Луценку - "регіонал"

Із законопроектів, які опозиція пропонує винести на позачергову сесію, зареєстровано тільки постанову про створення тимчасової слідчої комісії щодо порушень Конституції при ув'язненні Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Інші проекти постанов, розроблені і підписані лідерами трьох опозиційних фракцій, які вони пропонують розглянути на позачерговій сесії в апараті ВР не зареєстрували.

Зараз ви читаєте новину «"ПР шукає можливості витягнути своїх людей з Мальдів та Багам" - нардеп про непризначення позачергової сесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі