понеділок, 01 вересня 2008 08:42

ПР: Протистояння Тимошенко і Ющенко шкодить Януковичу

ПР: Протистояння Тимошенко і Ющенко шкодить Януковичу
Протистояння між Ющенком і Тимошенко шкодить обом сторонам конфлікту. В той же час, як це не дивно, Партії регіонів така ситуація теж не в користь, тому що розчарування людей в Президентові і прем"єрі розповсюджуватиметься на всі парламентські політичні сили.

Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

На його думку, конфлікт між прем"єром і Президентом має об"єктивну природу конкурентів на президентських виборах. Мірошниченко не виключає, що наступного року, ближче до виборів, вони перейдуть на взаємні звинувачення не тільки в якихось політичних питаннях, а навіть спробують говорити про кримінальні злочини один одного. Специфіка такого протистояння полягає в тому, що Тимошенко і Ющенко мають фактично один і той же "помаранчевий" електорат, довіру якого такі конфлікти руйнують.

Ющенко і Тимошенко скоро згадають про кримінальні злочини один одного

За словах Мірошниченка, якщо враховувати певний харизматичний потенціал Юлії Тимошенко і позицію Президента як людини, яка в свідомості людей несе відповідальність за конфлікт в коаліції і за дії свого оточення, зокрема Балоги, то більше від цього протистояння втратить саме Ющенка.

"Але не можна говорити, що Тимошенко отримає абсолютний виграш, - відзначив Мірошниченко. - Підкреслюючи негативи в роботі один одного, вони фактично нівелюють довіру і до себе, і до суперника".

Юрій Мірошниченко вважає, що, як не дивно, Партія регіонів в цих умовах також не виграє, тому що певною мірою розчарування в Ющенку як в Президентові і в Тимошенко як в прем"єрі розповсюдиться на всі парламентські політичні сили, зокрема, і на Партію регіонів, бо вона є самою більшою фракцією в парламенті і в свідомості громадян теж несе відповідальність за стан справ у країні.

"Звичайно, враховуючи позицію Януковича як більш-менш зваженого політика, можна припустити, що він додасть в рейтингу. Але разом з тим, якщо говорити про економічні, суспільно-політичні наслідки, то від цього втратить і Партія регіонів, адже економіка знаходитиметься в стані напруженого очікування, за відсутності сприятливого і прогнозованого інвестиційного клімату, від чого загальна незадоволеність політиками і державою ростиме", - каже нардеп.

Він переконаний, що політики першого ешелону повинні визначити правила взаємної конкуренції, що підсилить українську державність.

За матеріалами: ЗІК.

Зараз ви читаєте новину «ПР: Протистояння Тимошенко і Ющенко шкодить Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі