вівторок, 18 листопада 2008 12:52

ПР хоче зробити з Лавриновича "не легітимного" спікера

Партія регіонів має намір подати подання в КСУ для роз"яснення ситуації, хто повинен підписувати прийняті парламентом законопроекти, коли немає легітимного спікера ВРУ. Про це в інтерв"ю парламентським журналістам заявив заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Конституцією визначено, що спікер парламенту підписує закони, які приймаються парламентом. Але сьогодні склалася така ситуація, коли немає голови ВРУ, парламент ухвалює рішення, тому хтось повинен підписувати законопроекти і ухвали, які приймаються парламентом. Тому ми хотіли б отримати юридичну відповідь КСУ, як діяти в даній ситуації і чи може перший віце-спікер підписувати відповідні документи", - сказав він.

За словами Єфремова, зараз Партія регіонів розробляє дане подання. "Якщо воно буде готове сьогодні, то, я думаю, упродовж дня ми зможемо його направити", - пообіцяв заступник Януковича.

Перший віце-спікер парламенту Олександр Лавринович закрив ранкове засідання ВР. Перед цим нардепи проголосували за зміну календарного плану роботи ВР. Таким чином, сьогодні і завтра парламентарії працюють у комітетах, а наступне пленарне засіданні відбудеться в четвер о 10.00.

Таке рішення підтримали 300 нардепів, з яких 169, – ПР, 107 – БЮТ, 4 – НУ-НС, 20 – БЛ, 0 – КПУ.

Перед цим Лавринович проінформував, що до цих пір немає узгодженої кандидатури на посаду спікера, тому консультації повинні бути продовжені.

У свою чергу, нардеп з НУ-НС Анатолій Матвієнко запропонував першому віце-спікерові подати у відставку, оскільки він не може належним чином організувати роботу ВР.

Нардеп запропонував відмінити рішення про відставку колишнього спікера Арсенія Яценюка, вибачитися перед ним і надати йому можливість організовувати роботу ВР і вести пленарне засідання.

Нагадаємо, 12 листопада парламент звільнив спікера ВРУ Арсенія Яценюка, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «ПР хоче зробити з Лавриновича "не легітимного" спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі