Ексклюзиви
понеділок, 25 січня 2021 14:43

Позбавити права голосу в ПАРЄ - Україна оскаржила повноваження делегації РФ

Позбавити права голосу в ПАРЄ - Україна оскаржила повноваження делегації РФ
Асамблея остаточно розгляне питання під час засідання 28 січня. Фото: facebook.com/petroporoshenko

Україна ініціювала офіційне оскарження повноважень російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Ініціативу підтримали 38 членів Асамблеї з 5 різних делегацій.

Асамблея остаточно розгляне питання під час засідання 28 січня, повідомив представник української делегації в ПАРЄ, нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПАРЄ обговорять питання Навального

"Вірчі грамоти російської делегації були оскаржені на істотних підставах - порушення базисів Ради Європи. Асамблея обговорить цю проблему на цьому тижні", - зазначили на сторінці ПАРЄ у Twitter.

Голова української делегації в ПАРЄ, депутатка від "Слуги народу" Марія Мезенцева запропонувала оскаржити повноваження делегації РФ через політику російської влади, спрямовану на порушення політичних і громадянських свобод, арешти лідерів опозиції й сотень російських громадян, порушення прав людини в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В української делегації в ПАРЄ змінилося керівництво

Згідно з регламентом ПАРЄ, усі делегації перед початком 1-ї в році сесії повинні направити заявки на участь у роботі Асамблеї цьогоріч. У 1-й день сесії повноваження делегацій підтверджуються автоматично, якщо з боку членів ПАРЄ не надходять заперечення.

Для оскарження повноважень щодо істотних підстав у залі пленарних засідань повинні встати не менш як 30 парламентаріїв з не менш ніж 5 національних делегацій.

Зараз ви читаєте новину «Позбавити права голосу в ПАРЄ - Україна оскаржила повноваження делегації РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути