субота, 26 березня 2011 00:04

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Поява Кучми на прийомі посольства РФ викликала неабиякий ажіотаж

Поява Кучми на прийомі посольства РФ викликала неабиякий ажіотаж

 

Екс-президент України Леонід Кучма, який перебуває зараз під слідством у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, прийшов разом з дружиною, дочкою та зятем Віктором Пінчуком на прийом, організований в Києві посольством РФ з нагоди 80-річчя з дня народження першого президента Росії Бориса Єльцина.

Поява екс-президента, обвинуваченого у причетності до "справи Гонгадзе", викликав справжній ажіотаж серед журналістів, хоча на прийомі було чимало інших vip-персон, у тому числі перший президент країни Леонід Кравчук, Станіслав Шушкевич, що займав в1991-94 роках пост голови Верховної Ради Білорусі, та інші відомі політичні діячі.

Кучма утримався від спілкування з пресою. Зайшовши в будинок прийомів уряду, де проходить захід, він обмінявся кількома фразами з дружиною першого президента Росії Наїною Єльцин, після чого пройшов в зал.

Нагадаэмо, напередодні Генпрокуратура пред'явила Кучмі звинувачення в перевищенні влади і службових повноважень, що і призвело до вбивства Гонгадзе. Після того, як було виявлено тіло зниклого журналіста, в Україні були оприлюднені записи, нібито зроблені в кабінеті Кучми під час перебування його перебування на посаді президента. На цих записах  голосом, схожим на голос Кучми, дається  розпорядження "розібратися" з Гонгадзе.

До екс-президента вжито запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
Зараз ви читаєте новину «Поява Кучми на прийомі посольства РФ викликала неабиякий ажіотаж ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі