середа, 18 вересня 2019 23:29

Пояснили, за яких умов запрацює "формула Штайнмайєра" на Донбасі

Пояснили, за яких умов запрацює "формула Штайнмайєра" на Донбасі
Стало відомо, коли буде діяти "формула Штайнмайєра". Фото: РБК

18 вересня в Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі. Досягнуто значного прогресу щодо взаємного одночасного звільнення утримуваних осіб.

"Представник України в ТКГ зазначив, що українська сторона не має принципових заперечень по суті так званої формули Штайнмайєра щодо місцевих виборів. Однак реалізація цієї формули можлива лише за умови виконання наступних пунктів: повне припинення вогню, забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань, іноземних військ і військової техніки; розведення сил і засобів уздовж всієї лінії зіткнення; забезпечення роботи Центральної виборчої комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів; встановлення контролю над непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону і виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством і Мінській угоді", - в Facebook повідомила Дарка Оліфер, прес-секретар глави української делегації в ТКГ Леоніда Кучми.

Також обговорили хід відновлення моста в Станиці Луганській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є перші ознаки готовності РФ до деескалації на Донбасі - Пристайко

На переговорах в Мінську повинні обговорити виплату пенсій жителям окупованого Донбасу. Пенсіонерам перереєструватися доведеться лише раз на рік.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, за яких умов запрацює "формула Штайнмайєра" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі