пʼятниця, 07 травня 2021 11:30

Пояснили, чому держсекретар США не зустрівся з українською опозицією

Пояснили, чому держсекретар США не зустрівся з українською опозицією
Відмова американської дипломатії від зустрічі з українською опозицією є "сигналом". Фото: Reuters

Американська делегація на чолі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном відмовилася зустрічатися з українською опозицією під час візиту до Києва.

Робочий візит держсекретаря зазвичай передбачає три зустрічі. Зокрема з міністром закордонних справ, прем'єр-міністром та президентом, заявив посол України у США Олександр Чалий в ефірі програми "Право на владу". Водночас представники США "завжди мають у плані зустріч з опозицією", а також із громадськістю.

"Тут дві важливі речі. Американці поставили сніданок в парламенті. Причому вони могли б поставити зустріч з Разумковим, тоді на ній були б усі голови фракцій, відповідно до протоколу Ради. Але вони не хотіли надавати особливого статусу спікеру українського парламенту. Вони попросили зустріч з керівниками парламентських фракцій. Тим самим підкресливши, що вони виступають за певну єдність у владі", - пояснив Чалий.

За його словами, відмова американської дипломатії від зустрічі з українською опозицією є "сигналом", що вона "не визнає існування в Україні якоїсь опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба назвав ключові моменти, у яких США підтримали Україну

У Києві з візитом перебував держсекретар США Ентоні Блінкен. Він провів переговори з главою МЗС України, предстоятелем ПЦУ і президентом Володимиром Зеленським.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому держсекретар США не зустрівся з українською опозицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі