неділя, 26 вересня 2021 20:24

"Повертаємося в часи Кучми" - політолог

"Повертаємося в часи Кучми" - політолог
Михайло Басараб: "Найгірше, що може бути з нами зараз – це біг на місці, "застій", стагнація. Україні потрібна динаміка, конкуренція і боротьба в хорошому сенсі цього слова". Фото: Тарас Подолян

Провал Верховною Радою голосування щодо надання Україні статусу основного союзника США – ознака провінціалізму української політичної верхівки. Зеленський прагне поставити під контроль ЗМІ олігархів для зміцнення влади. Україна прямує до політичного "застою" часів президентства Кучми.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів політолог Михайло Басараб.

Те, що Рада не підтримала звернення про надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО, він називає прикладом егоїзму і провінціалізму політичного класу в Україні. "Цю пропозицію висунула опозиція, щоб загнати владу у кут. Та ж бездарно провалила важливе питання в Раді, бо його запропонували опоненти. Наслідком дріб'язкової політичної метушні стали неправильні сигнали зовнішньополітичним партнерам".

На думку політолога, Україна у своєму розвитку входить у період "застою".

"Влада поводиться обережно, щоб не збурювати суспільний спротив. Її опоненти лишаються на своїх позиціях. Таке враження, що ніхто не хоче або не може порушити цю диспозицію. Виникають асоціації з періодом Кучми, коли й не подобається, але й нема явних підстав для критики", – зазначає він.

Зеленський зміцнює владу і, ймовірно, прагне створити м'який авторитарний режим, стверджує Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не міжнародно-правовий документ - експосол України в США про Мінські угоди

"Він хоче перебрати від олігархів собі ЗМІ. На певному етапі це може зіграти із ним злий жарт. Часом здається, що "тіньовому президенту" Єрмаку вже паморочиться від влади. Найгірше, що може бути з нами зараз – це біг на місці, "застій", стагнація. Україні потрібна динаміка, конкуренція і боротьба в хорошому сенсі цього слова. Так має бути доти, доки ми не досягнемо бажаного стану країни. Життя – це невпинна боротьба. Навіть, для тих, кого все влаштовує", – підсумовує він.

Повне інтерв'ю з Михайлом Басарабом читайте в журналі "Країна"

6 вересня нардеп Гончаренко повідомив, що подав підписи про проведення позачергового засідання Верховної Ради щодо розгляду звернення до Конгресу США для надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО – MNNA.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання засідання на 8 вересня.

8 вересня голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що фракція не голосуватиме за проєкт постанови щодо надання Україні статусу основного союзника США.

Зараз ви читаєте новину «"Повертаємося в часи Кучми" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі