субота, 11 липня 2020 12:01

Повернення Донбасу триватиме 25 років

Повернення Донбасу триватиме 25 років
Є 5 затверджених в Офісі президента Володимира Зеленського сценаріїв реінтеграції Донбасу Фото: Pixabay

Безпечна реінтеграція Донбасу займе мінімум 25 років.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков розповів, що на окупованих територіях Донбасу живуть "цілком свідомі хлопці, які в 20 років ненавидять Україну, а хочуть жити в Радянському Союзі", пише Главком.

"Безпечна реінтеграція займе мінімум років 25. Це одне покоління повинно змінитися, коли ми з вами зможемо сказати, що відновлений контроль на тих територіях з боку української влади призведе також до подолання руйнування того розбрату в головах, який там є. Там народилися діти, які не знають, що таке вільна Україна, і сьогодні вже в школу йдуть. Тому це надовго в будь-якому варіанті, і ми повинні до цього готуватися", — сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Віцепрем'єр наголосив на важливості саме безпечної реінтеграції.

"Україна повинна бути готова до того, що безпечна реінтеграція - це надовго. Саме безпечна - це моя червона лінія. Навіть якщо ми завтра проведемо вибори на тих територіях, а це значить, що вони будуть вільними від окупаційних військ і там не буде незаконних збройних формувань, будуть майоріти українські прапори, — ця територія ще довго буде залишатися територією війни. Як з точки зору замінування, так і в ментальності людей", - сказав Резніков.

Є 5 затверджених в Офісі президента Володимира Зеленського сценаріїв реінтеграції Донбасу. Досі урегулювати конфлікт на Донбасі намагаються в рамках переговорів у Мінську, а також на зустрічах в нормандському форматі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст розповів, чого хоче Кремль в обмін на захоплені території

На початку липня заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак заявив, що найближчим часом Росія чекає від України проєкт поправок до Конституції, який би врегулював "особливий статус" Донбасу. Володимир Зеленський заявив у відповідь, що ніхто від України нічого не може вимагати.

Член ТКГ, журналіст Денис Казанський розповів про черговий етап переговорів в Мінському форматі. На своїй сторінці у Facebook він написав, зокрема, що йшлося про закон про особливий статус Донбасу. "З російською стороною вчергове не вдалося досягти консенсусу навіть по преамбулі, не кажучи вже про інші принципові статті, за якими навряд чи можливо в принципі домовитися", — написав він.

Зараз ви читаєте новину «Повернення Донбасу триватиме 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі