пʼятниця, 26 лютого 2021 12:49

"Потрібні гроші" - експерт про призначення Маркарової послом у США

"Потрібні гроші" - експерт про призначення Маркарової послом у США
Маркарова здатна успішно вести переговори з МВФ. Фото: 24 канал

Призначення Оксани Маркарової надзвичайним і повноважним послом України в США пов'язане з вирішенням фінансових питань. Це співпраця з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком. Інакше призначили б кар'єрного дипломата, розповів у коментарі Gazeta.ua експерт з міжнародних відносин Григорій Перепелиця.

"Якщо Володимир Зеленський на посаді міністра залишав порошенківську ставленицю, значить вона кваліфікований спеціаліст у фінансовій сфері і державному управлінні. Здатна успішно вести переговори з МВФ. Посол України в США вважається найвищою дипломатичною посадою серед усіх. Бо Америка - важливий напрямок для нас у державній політиці. Посол у Вашингтоні відповідає і за представництво в інших міжнародних організаціях, які розміщені в країні", - пояснив він.

Посла довго не призначали, бо визначали стратегічні пріоритети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відмовив Шокіну. Справу проти Байдена закрили

"МВФ покинув Україну. Нам дали червону картку. В Офісі президента, очевидно, вирішили, що гроші потрібні. Треба повернути МВФ і отримати чергову порцію фінансової підтримки. На 2-му місці зовнішньополітичний діалог і перспектива членства України в НАТО", - підсумував Перепелиця.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Оксани Маркарової надзвичайним і повноважним послом України в Сполучених Штатах Америки. Вітаючи Маркарову з призначенням, глава держави зазначив, що її кандидатура має 3 ключові переваги: патріотизм, високий фаховий рівень та позитивне сприйняття в США.

Зараз ви читаєте новину «"Потрібні гроші" - експерт про призначення Маркарової послом у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі