субота, 28 квітня 2007 18:04

Посольство Естонії в Києві пікетують прихильники Вітренко

"Слава радянському воїну!", "Фашизм не пройде", "Естонії ганьба" скандують близько 100 прихильників Прогресивної соціалістичної партії біля посольства Естонії в Україні.

Вони тримають плакати з написами "Естонські фашисти, руки геть від радянських святинь", "Вимагаємо розриву дипломатичних відносин з Естонією" та інші антиестонські й антифашистські плакати.

Планується, що пізніше прихильники ПСПУ проведуть мітинг біля пам"ятника Шевченку й проведуть демонстрації центральними вулицями Києва.

У парку Шевченка зараз перебувають близько 50 співробітників міліції ще 100 - в резерві в 2 автобусах.

Депутат Верховної Ради Євген Філіндаш (фракція Соціалістичної партії) закликав Міністерство закордонних справ відреагувати на ситуацію навколо пам"ятників радянським воїнам-визволителям в Естонії.

Відповідно до повідомлень зарубіжним засобів масової інформації, парламент Естонії прийняв законопроект "Про знесення заборонених споруд".

Ця ініціатива уряду й депутатів призвела до серйозного конфлікту всередині Естонії й численних протесті з боку Росії, оскільки за цим законом передбачається забрати із центра Таллінна пам"ятник радянському солдату, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Посольство Естонії в Києві пікетують прихильники Вітренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі