пʼятниця, 29 лютого 2008 09:07

Посол США: Україна не готова до членства в НАТО

Посол США: Україна не готова до членства в НАТО
Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор вважає, що Україна не готова до членства в НАТО. Про це він сказав на брифінгу під час Міжнародної конференції Європа – Україна, що проходить в Києві.

"Зрозуміло, що Україна не готова до членства в НАТО і члени альянсу не готові запропонувати Україні членство", - сказав він.

За його словами, на Бухарестському саміті НАТО в квітні розглядатиметься питання, чи дозволяти Україні починати процес підготовки до членства.

"Я припускаю, що саміт в Бухаресті буде позитивним і для України, і для НАТО", - сказав він.

За словами посла, на сьогоднішній день країни – члени Північноатлантичного альянсу дуже серйозно обдумують пропозицію керівництва України про приєднання до плану дій з членства в НАТО.

"Досі залишається велика ймовірність того, що на саміті в Бухаресті в квітні ця пропозиція буде прийнята", - сказав посол. Він також зазначив, що необхідно чітко розуміти, що прохання про приєднання до ПДЧ не є запитом на членство в НАТО.

Тейлор вважає, що для вступу України в НАТО необхідні злагоджені дії Президента і прем"єра країни.

"Якщо Україна висловила бажання розпочати процес (вступу до НАТО), то Президент і прем"єр повинні діяти злагоджено. Це дуже важливо для переговорів. Не дуже добре, коли з президентом Росії переговори веде спочатку Президент, а потім прем"єр - окремо. Це ж торкається і ПДЧ", - сказав Тейлор.

При цьому він зазначив, що не знає жодної держави - члена НАТО, яка б офіційно виступила проти вступу України до Альянсу.

За матеріалами УНІАН, Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Посол США: Україна не готова до членства в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі