середа, 21 лютого 2007 16:10

Посол США: Тимошенко не була співучасницею Лазаренка

Американський уряд чекає на візит лідера БЮТ Юлії Тимошенко до США. Про це повідомив прес-аташе Посольства США в Україні Джон Саллівен, коментуючи інформацію в ЗМІ про те, що начебто суд США визнав Тимошенко співучасницею у справі екс-прем`єр-міністра Павла Лазаренка.

За його словами, програма перебування включатиме зустрічі Тимошенко з американськими посадовцями високого рівня. Саллівен зауважив, що Тимошенко ніколи не було звинувачено в якомусь злочині і на сьогодні ніякого розслідування щодо неї не проводиться.

"Юлія Тимошенко не була об"єктом розслідування і переслідування в судовому порядку у справі Павла Лазаренка. Кримінальна справа Лазаренка в суді закінчена і його визнано винним", - сказав Саллівен.

Нагадаємо, що після появи у ЗМІ інформації щодо звинувачення США Тимошенко у співучасті в справі Лазаренка, лідерка БЮТ сказала, що владна команда влаштувала провокацію проти неї перед візитом до США. "Ця інформація не відповідає дійсності. Це чиста провокація правлячої сьогодні партії", - зазначила Тимошенко.

"Такі провокації часто готуються перед поїздками, щоб політики потім виправдовувалися", - додала вона.

Нагадаєм, що лідер БЮТ планує наприкінці лютого відвідати США з триденним візитом.

Прізвище Тимошенко неодноразово згадувалося у контексті процесу над екс-прем`єром України Лазаренком у США.

Водночас досі жодних звинувачень на адресу Тимошенко від США не висувалося, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Посол США: Тимошенко не була співучасницею Лазаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі