пʼятниця, 13 червня 2008 12:18

Посол США "відсунув" перспективу членства України в НАТО

Посол США в Україні Уїльям Тейлор вважає, що референдум з приводу членства України в НАТО може бути проведений через два роки або п"ять років.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "День", опублікованому в п"ятницю.

Кажучи про дані соцопитуванян щодо членства України в НАТО, дипломат підкреслив: "Врешті решт, не так важливо, що показують опитування вчора, сьогодні, завтра. Матиме сенс те, як висловляться українці на референдумі або якимсь іншим чином, надаючи ті або інші повноваження своїм лідерам в цьому питанні. І це має статися тоді, коли має статися. Це може бути через два роки або через п"ять років".

Тейлор також відзначив, що питання надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) в грудні цього року на зустрічі міністрів внутрішніх справ Альянсу залежить від керівництва нашої країни.

"Якщо в Україні станеться серйозна політична криза до грудня цього року, то, безумовно, міністрам закордонних справ країн-членів НАТО буде набагато складніше ухвалити позитивне рішення щодо ПДЧ для України", - сказав дипломат.

Крім того, за його словами, міністри закордонних справ країн НАТО також дивитимуться чи "веде український уряд обговорення з українським народом, чи проходить інформаційна кампанія щодо цих питань".

"І вони це почують під час візиту сюди наступного тижня", - повідомив Тейлор.

За матеріалами:Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Посол США "відсунув" перспективу членства України в НАТО ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі