четвер, 10 березня 2011 16:12

Посол США пояснив Януковичу і Ко, як треба боротися з корупцією

Посол США пояснив Януковичу і Ко, як треба боротися з корупцією

В Україні дуже багато ризиків для американських компаній.

Про це заявив посол США в Україні Джон Тефт.

Серед проблемних питань дипломат зокрема назвав кумівство.

"Чи є ще в країні кумівство, зокрема в економіці? Звісно. Це саме ті проблеми, з якими стикаються тут американські компанії", - заявив він.

"Американські компанії, які перебувають тут довгий час і мають реальні проблеми, будуть одними з перших, хто інвестує ще більше грошей у вашу країну. Але вони відчувають величезні ризики, вони не бачать тут чесності і транспарентності", - додав Теффт.

Він додав, що саме це питання обговорювалось на найвищому рівні і дуже детально у Вашингтоні.

"І у моєму порядку денному тут це одне з питань майже на щодень. Знову-таки, ми хочемо, щоб американські компанії займалися тут бізнесом", - додав посол.

У цьому зв'язку дипломат зазначив, що Україна потребує ухвалення жорсткого антикорупційного законодавства.

"Ми вважаємо, що це законодавство має включати дуже суворі вимоги і не мати в собі лазівок, які люди зможуть використовувати для продовження корупційної діяльності. Це питання впевненості людей в уряді і в тому, як управляється країна", - сказав посол, висловивши сподівання, що документ буде зубастим.

"І всі корпорації будуть каратися за порушення законодавства, що буде покарання за корупцію, що політики і чиновники, а також їх родичі будуть декларувати доходи", - підкреслив американський дипломат.

Зараз ви читаєте новину «Посол США пояснив Януковичу і Ко, як треба боротися з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі