четвер, 26 вересня 2013 17:25

Посол США: Chevron і ExxonMobile не мають жодних корупційних зв'язків з Януковичами

Посол США: Chevron і ExxonMobile не мають жодних корупційних зв'язків з Януковичами
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Фото: www.varianty.net

Американські компанії Chevron і ExxonMobile не мають ніяких корупційних відносин з будь-ким в українському уряді.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив офіційний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, коментуючи інформацію про наявність співпраці світових компаній Shell та Chevron, які контактують з Україною в питанні видобутку сланцевого газу, з родиною чинного президента Віктора Януковича

"Я років 25 пропрацював в тісному контакті з транснаціональними американськими компаніями, які працюють в країнах, де є проблеми з верховенством права. І я добре знаю, якою буде реакція американської компанії, якщо їй запропонують якусь корупційну дію. Вони просто вийдуть і закриють за собою двері. Я не можу казати про місцевих партнерів, які мають частку в спільних підприємствах. Але ви можете бути впевнені, що Chevron і ExxonMobile не беруть ніякої участі чи не мають ніяких корупційних відносин з будь-ким в українському уряді", - сказав посол США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Асоціація з ЄС вдарить по українським банкам - Moody's

Він також зауважив, що якщо така інформація з'явиться, то цими інцидентами одразу зацікавиться американський уряд.

"Якщо ви знайдете свідчення протилежного, я думаю, цим негайно зацікавиться наше Міністерство юстиції. Я бачив, як американські компанії відмовлялися від нібито вигідних контрактів. Можливо, якась компанія китайська чи інша буде готова здійснювати якісь неофіційні платежі, але для американської компанії ці вимоги акту про запобігання корупційним практикам закордоном просто вмонтовані в їхню корпоративну поведінку", - сказав Пайєтт.

Нагадаємо 25 вересня Україна і провідні енергетичні компанії підписали договір щодо укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться по Скіфській ділянці на шельфі Чорного моря. З боку Кабінету міністрів України документ подпаісал міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький. Документ також підписали представники компаній Exxon Mobil, Royal Dutch Shell.

Зараз ви читаєте новину «Посол США: Chevron і ExxonMobile не мають жодних корупційних зв'язків з Януковичами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі