вівторок, 24 червня 2008 19:25

Посол: Німеччину не так зрозуміли - вона не проти ПДЧ для України

Щорічні витрати Німеччини на заходи з воєнно-політичної співпраці з Україною становлять 5,5 млн. євро.

Ці дані були оприлюднені під час презентації новоствореної Асоціації випускників Академії командного складу Бундесверу з числа офіцерів Збройних Сил України. Захід відбувся сьогодні в Києві у приміщенні Посольства Німеччини в Україні.

Присутній на презентації заступник міністра оборони України Володимир Діброва зазначив, що метою створення асоціації є поглиблення воєнно-політичного співробітництва України і Німеччини, а також спілкування українських і німецьких військовослужбовців з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України.

В.Діброва поінформував, що за роки такої співпраці 33 кращих українських офіцерів і генералів пройшли 1,5-річний курс підготовки в Академії командного складу Бундесверу.

"Керівництво Міноборони розглядає цю подію як черговий крок України в НАТО і сподівається на підтримку Німеччини у цих прагненнях", - підсумував В.Діброва.

Завданням Академії командного складу Бундесверу є освітня підготовка та підвищення кваліфікації вже професійно досвідчених військовослужбовців для роботи на посадах штабних офіцерів. В академії щорічно проходять підготовку понад 2 тис. військовослужбовців, зокрема, 100 іноземних з майже 50-ти країн. Відповідно до сучасних навчальних програм поряд з класичними навичками в академії військовий керівник отримує підготовку й у невійськовій сфері, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Посол: Німеччину не так зрозуміли - вона не проти ПДЧ для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі