середа, 09 лютого 2022 15:10

Посли Євросоюзу розширили санкції проти Росії - ЗМІ

Посли Євросоюзу розширили санкції проти Росії - ЗМІ
Офіційно рішення затвердять у лютому. Фото: pixabay.com

Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу додав ще п'ятьох осіб у санкційний список за порушення територіальної цілісності України.

Рішення схвалили в середу, повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк у Twitter.

"Посли ЄС вирішили додати ще п'ятьох людей у санкційний список осіб у зв'язку з підривом територіальної цілісності України", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна арештувала 14 російських літаків за рейси до Криму

Ці особи сприяли проведенню виборів до російської державної думи на території тимчасово окупованого Криму. Офіційно рішення затвердять пізніше в лютому.

Нинішній санкційний список ЄС у зв'язку з підривом територіальної цілісності та суверенітету України містить 177 осіб і 48 компаній.

У вересні торік посли Європейського Союзу ухвалили продовження на шість місяців санкцій проти Росії за агресію проти України.

Торік у листопаді президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції щодо осіб, причетних до організації псевдовиборів у Держдуму РФ в окупованому Криму і районах Донецької і Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Посли Євросоюзу розширили санкції проти Росії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі