четвер, 17 вересня 2020 05:12

Посли "Великої сімки" закликали захистити антикорупційні органи в Україні

Посли "Великої сімки" закликали захистити антикорупційні органи в Україні
"Велика сімка" закликала протидіяти корупції в Україні. Фото: РБК

Посли країн "Великої сімки" заявили про необхідність захисту доброчесності Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Вищого антикорупційного суду.

"Посли країн G7 привітали новини від представника МВФ в Україні. Посли підкреслили, що Україна повинна продемонструвати політичну волю для захисту незалежності НБУ та доброчесності таких установ, як НАБУ, САП і ВАКС, щоб не дати корупції підірвати реформи, досягнуті на сьогодні", - йдеться у спільній заяві послів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про хабарництво: НАБУ опублікувало відео зі "слугою народу"

Нагадаємо, Велика палата Конституційного суду України розглянула справу за конституційним поданням 50 народних депутатів і визнала неконституційними окремі положення закону "Про Національне антикорупційне бюро України". Суд, зокрема, визнав не відповідними Конституції норми закону в частині закріплення повноважень президента утворювати антикорупційне бюро, призначати або звільняти директора НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Посли "Великої сімки" закликали захистити антикорупційні органи в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі