четвер, 17 жовтня 2019 15:57

Посадки будуть? Генпрокуратура зробила подання на Дубневича

Посадки будуть? Генпрокуратура зробила подання на Дубневича
Дубневичу загрожує кримінальна відповідальність. Фото:wz.lviv.ua

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка просить Верховну Раду погодити притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича.

Відповідне подання з проханням генпрокурор вніс до ВР, повідомили у Генпрокуратурі.

У відомстві запевняють, що зібрали достатньо доказів для повідомлення підозри про привласнення та розтрату майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінінфраструктури хоче повернути собі Укрзалізницю

"За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 мільйонів 277 тисяч гривень", - кажуть в ГПУ.

Дубневича підозрюють у тому, що, перебуваючи народним депутатом 8-го скликання ВР і головою комітету з питань транспорту, він знав про фінансовий стан Укрзалізниці, зокрема про потреби при проведенні державних закупівель.

Дубневичу закидають те, що він нібито впливав на засновників і посадових осіб Укрзалізниці.

"Докази свідчать про те, що вказана особа зі спільниками вивчила та проаналізувала попит і ціни на ринку стрілочних переводів і прийняла рішення заволодіти коштами філії "Центр забезпечення виробництва" Укрзалізниці, - кажуть у Генпрокуратурі.

Згідно з законом, притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата України, затримати його або обрати щодо нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чи домашнього арешту не можна без згоди Верховної Ради України.

На початку вересня парламент скасував депутатську недоторканність, але ці зміни набудуть чинності з 1 січня 2020-го.

"Відповідно, генеральний прокурор просить Верховну Раду України дати дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності вищезгаданого народного депутата України", - говорять у відомстві.

Укрзалізниця зібрала та передала матеріали правоохоронцям щодо мільйонних збитків при купівлі та постачанні анкерів. Дубневич може бути причетний до присвоєння 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" Укрзалізниці під час постачання товарів за завищеними цінами у 2015-2017-х.

Зараз ви читаєте новину «Посадки будуть? Генпрокуратура зробила подання на Дубневича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі