вівторок, 22 квітня 2008 12:08

Портнов розповів, чим Балога займався раніше

БЮТ має намір домагатися від Генпрокуратури проведення розслідування діяльності глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Про це в інтерв"ю газеті "Столичні новини" заявив депутат від БЮТ Андрій Портнов.

"До президента в нас політичні претензії, а до Балоги — юридичні. Причому лежать вони вже в кримінально-правовій площині. Ми зараз систематизуємо всі незаконні дії і будемо вимагати від генерального прокурора відповідного розслідування", - заявив депутат.

За його словами, зводяться претензії до того, що сорок вісім разів президент незаконно припиняв рішення уряду.

"Конституційний суд жодного з конституційних подань президента не задовольнив, це значить, що президент зловживав своїм правом, але ми сьогодні ведемо мову про те, хто президента підставив. Хто давав йому проекти цих незаконних указів і хто їх візував? Тому ті, хто брав на себе таку відповідальність, повинні відповідати", - заявив Портнов.

"До цього Балога займався рейдерством і контрабандою. Тому сьогодні таку ж практику він поширює і на діяльність Секретаріату президента. У Секретаріаті сьогодні усі взяли за моду діяти так само, як Балога. Тому ми і бачимо такий результат", - відзначив депутат.

За його словами, БЮТ усе одно, послухається їх президент чи ні.

"Ми ще раз усьому суспільству продемонстрували, що ми вимагаємо його відставки. Абсолютною більшістю ми проголосували за це на зборах коаліції. Це питання було поставлено на голосування, незважаючи на те, що декотрі депутати з "Нашої України" це заперечують", - нагадав бютівець.

"Тому нам усе одно, що буде робити президент, ми ще раз загострили увагу суспільства на тому, що цей політичний персонаж усім уже набрид, і він повинен бути звільнений", - підкреслив Портнов.

Зараз ви читаєте новину «Портнов розповів, чим Балога займався раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі