середа, 15 жовтня 2008 08:33

Портнов пояснив, чому Тимошенко не дає грошей на вибори

Портнов пояснив, чому Тимошенко не дає грошей на вибори
Коли Кабмін відмовився виділити гроші на вибори з резервного фонду, він діяв суворо згідно із законом. Про це заявив народний депутат від БЮТ Андрій Портнов в ефірі "5 каналу".

Політик відзначив, що уряд керувався статтею 42 Закони про вибори народних депутатів, де сказано, що вибори фінансуються виключно з Державного бюджету і заборонено виділяти кошти на них з інших джерел.

Він нагадав, що в 2007 році кошти на дострокові вибори також виділялися з Держбюджету, коли відповідний Указ Президента був на пару днів призупинений, щоб депутати внесли зміни в головний фінансовий документ країни.

Щодо даного Кабміну доручення РНБО профінансувати вибори парламентарій відзначив, що в цьому питанні "РНБО має такі ж повноваження, як і Держкомліс, і Держкомриба".

Нагадаємо, Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Кабмін міг би профінансувати з резервного фонду подолання наслідків позачергових виборів, але не може профінансувати створення стихійного лиха, яким ці вибори стануть для країни.

Раніше РНБО зобов"язав уряд ще до 17:00 13 жовтня виділити і перерахувати Центральній виборчій комісії (ЦВК) кошти на організацію і проведення дострокових парламентських виборів. Проте Кабінет Міністрів України відмовився виділити кошти на вибори. Проти цього рішення проголосували 15 членів уряду, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Портнов пояснив, чому Тимошенко не дає грошей на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі