субота, 14 жовтня 2017 19:48

Порошенку потрібні "свої" люди в Міноборони - експерт

Порошенку потрібні "свої" люди в Міноборони - експерт
Фото: AP Photo/Andrew Kravchenko, Pool

Президент Петро Порошенко не звільнить із посад міністра оборони Степана Полторака чи керівника Генштабу Віктора Муженка. Вони - підтримка глави держави у силовому блоці.

Таку думку висловив політолог Андрій Золотарьов у коментарі Gazeta.ua.

"Система не змінилася. Вона орієнтована на заробляння корупційної ренти. Розповіді про патріотизм і захист батьківщини — ідеологічна обгортка. Досить подивитися на автопарк будь-якого міністерства. Стає зрозуміло, що заробляють корупційні кошти. Але зараз — на крові. Зміна цієї системи залежить від першої особи - Порошенка. Має бути політична воля і послідовна позиція президента. Потрібно посадити трьох друзів. Але не так, як на каналі Discovery: спіймали, показали, відпустили.

Але президенту потрібні надійні люди в Міноборони. Муженка можна було змінити в 2014 році після Дебальцевого. Те, що там трапилося, - питання Генерального штабу. І після Калинівки можна було. Але він цього не зробить. Він бачить у Муженкові віддану людину. Це цінує вище, ніж особисті якості. Йому потрібна силова підтримка, враховуючи складні відносини з Аваковим, праву загрозу. Це ж стосується й Полторака, за спиною якого його заступник крав державні гроші", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали імена ще двох затриманих чиновників Міноборони

11 жовтня детективи НАБУ затримали заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігора Павловського і директора департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Володимира Гулєвича. Того ж дня їм оголосили підозру у причетності до ймовірної розтрати державних коштів у сумі понад 149 млн грн під час закупівлі палива. Їм загрожує від 8 до 12 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Порошенку потрібні "свої" люди в Міноборони - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі